Luin eilen Tikrun blogista "todistuspuheenvuoron" siitä, kuinka hänen tietoisuutensa neulomisesta on laajentunut aikojen saatossa. Hymähtelin tekstille, koska olen kokenut hiukan samanlaisia asioita - siis hiukan. Oma blogini ei ole (eikä tule olemaan) vastaavaa tasoa enkä ole kovin visuaalinen ihminen. Joka tapauksessa olen kuvitellut pärjääväni ilman kirjoja, lähinnä vain Käspaikan ja Novitan sivujen avulla. Ja pelkillä Novita langoilla pärjää mainiosti, eikös niin? (Tai ehkä ei)

Kävin tänään lähikirjastossa lainaamassa käsityökirjoja. Lainasin ikivanhalta vaikuttavan, Eva Maria Lesznerin teoksen Kirjokintaita - ja myssyjä -teoksen (Otava, painovuotta ei löytynyt) sekä uudemman Kauneimmat neulemallit -opuksen, jonka on koostanut Lesley Stanfield (Gummerus 2003). Katselin jo kiinnostuneena Lesznerin kirjan malleja päätin neuloa ainakin yhdet kirjoneulelapaset lähiaikoina.

Löysin myös uusia kirjoja - tosin vain aineistohausta. Päätin varata mm. Anu Harkin kirjan Puikoissa!, sukkakirjan Sukkasillaan sekä pari muutakin teosta. Itse asiassa tuntuu ihan mukavalta, että hyviä neulekirjoja on saatavissa. Edellisen kerran selailin neulekirjoja joskus vuosituhannen vaihteessa.