Aloitin neulontaharrastuksen monen vuoden jälkeen ryhtymällä neulomaan Apupupua, jonka on tarkoitus aikanaan päätyä kriisitilanteeseen joutuneen lapsen leluksi. Tai siis siinä tapauksessa, että SPR kelpuuttaa neulontatyöni käyttöön.

Punaisen Ristin sivuilta löytyivät perusohjeet apupupun neulomiseen. Lisää ideioita löytyi käsityöblogeista, joihin ihastuin välittömästi. Hauskoja - ja kauniita - esimerkkejä löytyi Pupujen perhepotretista, jossa oli esillä useiden neulojien luomuksia. Sain samalla uusia ideoita esimerkiksi pyörönä neulomiseen. Ideoita pitikin heti kokeilla toisessa neulomassani pupussa, itse asiassa pupun toisesta koivesta alkaen. Jostainhan on pakko aloittaa...

SPR ilmoitti sivuillaan, että apupupuissa käytettävä lanka tulisi olla täyttä villaa. Seitsemät veljekset sun muut sekoitteet eivät siis sopineet materiaaliksi. Löysin ihan arkisesta Anttilasta Ainoa, jota ostin muutamia keriä. Ainoa ohuempaa Woolia hankin kirjontaan. Myöhemmin törmäsin Googlen avulla Vihreään Vyyhteen, joka toimii Hakaniemessä Helsingissä. Käväisin siellä ja ostin kerän siniviherharmaata ja varsin hyvälaatuista Tessaa, josta ajattelin neuloa seuraavalle pupulle huivin. Tessa on sen verran ohutta ja hintavaa lankaa (7 euroa/100 g), että taidan neuloa Tessalla lähinnä lapasia.